Tuesday 13 March 2012

Човек трябва да се държи така с околните, както иска те да се държат с него, а не както те се държат с него.

6 comments:

  1. абсолютно е така. само жалко, че никой не го прави действително. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Е не е съвсем така, никога не трябва да слагаме хората под общ знаменател. Винаги има изключения и най-често част от тях са ни приятели :)

      Delete
  2. да, принципно съм съгласна за слагането под общ знаменател, и аз мразя да ми казват обобщено 'хората еди-какво си', но в случая е като мисълта на чичко Хаус "everybody lies."
    не казвам, че никой не се опитва. само, че на никой не може да му се получава през цялото време, защото при цялото му доброжелание, индивиди, които не само, че не биха се опитали, ами и не биха отразили нечии други опити, в някакъв момент отказват от доброжелателността.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Всеки на моменти си има кофти ден, период и т.н. и просто не може да забележи тези неща, въпреки че рядко, но все пак не и никога, тези хора отразяват, положените усилия от някого другиго в последствие и благодарят на този човек и осъзнават, колко се е потрудил той/тя. А за хората, които просто никога нито се опитват, нито забелязват, еми толкова по-зле за тях- те не биха могли да се радват на някого пълноценно, пък дори и няма да открият щастие, дори и да им бъде отбелязано с неонова табелка, сложена на метър от тях.

      Delete
  3. "няма да открият щастие, дори и да им бъде отбелязано с неонова табелка, сложена на метър от тях" - това ме кефи като израз. освен че е и доста вярно.

    ReplyDelete